Detta är min nya obsession! Gör en stor sats och ha luncher eller jullovslunchen klar.. variera mellan att servera denna med baguette eller libabröd. Jag har insett att iställt för att pressa limen och riva ingefäran så blir smaken bättre och det går snabbare
I Crock-Pot Express så blir köttet pulled på 30 minuter 😊👍
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina kokböcker.
Bahn mi på fläskytterfilé
4-6 portioner
800 g Fläskytterfilé
4 st schalottenlök
5 cm färsk ingefära, skivad i skivor
1 tsk chiliflakes
5 msk japansk soja
1 dl vatten
1 msk socker
1 lime, skuren i skivor
2 klyftor vitlök, skivad
1 tsk risvinäger
Tillbehör
Färsk baguette eller libabröd
Strimlad morot, gurka, rödbeta
Srirachiamajonäs
Koriander
Lime
Gör så här
Bryn köttet med stekfunktionen i grytan. Släng i resten av ingredienserna. Sätt Crock-pot Express på 25 minuter på tryckkokarfunktion eller kör på låg i 4-5 h Efter köttet är klart, strimla med gafflar och lägg tillbaka i såsen och låt stå en stund..
In med köttet i en baguette, libabröd eller liknande, på med grönsaker och stark sås och ät!
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Funkar detta kallt också att ta med på picknicken?
Åh det var både en bra idé och en bra fråga! Inte provat, men det borde funka.. prova och berätta hur det blev 😊😊
Hej! Om man Inte har tryckkokare hur länge ska den gå då? Är ny på detta 🤗
/Marie
kör den i 25 minuter i Experssen så brukar det blir bra 🙂
Ska limen vara med i crockpoten ?
Japp 🙂 bara ner med den i skivor
Hej Jessica, vet inte om mitt svar försvann.. men limen ska vara med i slowcookern 😊
Vad har du för stark sås?