Allt i en ugnsform – Krämig korvstroganoff- gratäng med ris

Denna gratäng är en dröm! Jag älskar korvstroganoff och ville göra en rätt som var så enkel som möjligt och då kom jag på denna. Detta recept är en del av mina ”Allt i en ugnform” recept som ska vara så enkla som möjligt för att förenkla vardagen. Du steker korv i en gryta eller en djup stekpanna och häller ner allt, rör om, ner i en gratängform och in i ugnen och så voila! maten är klar.

Denna rätt är perfekt för matlådor, det blir ett gäng! 😊

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina kokböcker.

Krämig korvstroganoff gratäng med ris
6-8 portioner

800 g falukorv, skurna i bitar
2 burkar krossade tomater a 390 g
4 dl grädde
3 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
0,5 dl tomatpuré
1, 5 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1,5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

4 dl okokt matris/långkorningt ris (koktid ca 20 min)

Topping
2 dl riven ost

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • I en gryta eller djup stekpanna, bryn falukorvsbitarna i smör.
  • Blanda ner resten av ingredienserna till såsen, samt vatten och okokt ris. Rör om.
  • Häll ner allt i en ugnsform och toppa med riven ost.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  • Servera med en god sallad.

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Allt i en ugnsform – Krämig korvstroganoff- gratäng med risAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *