Världens mat- Turkiet: Lahmacunpizzor

Först ut i min receptserie – Världens mat är Lahmacunpizzor ifrån Turkiet! Lahmacunpizzor är tunna pizzor med en kryddig köttfärsröra på toppen.

Du gör färsen till toppingen i crockpoten för maximal smak och sen slänger du ihop pizzorna när du kommer hem och kör de bara i ugnen! Logistikkärlek på hög nivå ❤️❤️

Du kan använda tunnbröd, tortillabröd eller mer traditionella libabröd om du har en välsorterad matbutik. Jag är bortskämd eftersom jag bor i Södertälje med matbutiker som har stort utbud av mat från olika kulturer men den blir så god på ett vanligt svenskt tunnbröd 👍😊

Lahmacunpizzor

6-8 portioner

Fyllningen:
800 g nöttfärs
1 gul lök. fihackad
2 morötter, riven
800 g krossad tomat
1 dl chilisås
2 msk torkad oregano
2 msk soja
2 tsk curry
4 tsk paprikapulver
2 tsk salt & peppar

Topping
200 g riven ost

Finskivad rödlök och paprika

Gör så här:

Bryn färsen i en stekpanna eller i din Crock-Pot. Häll i resten av ingredienserna och sätt på låg i 6-8 h.

Pizzorna: Lägg ut bröden på en plåt med bakplåtspapper och fyll på med färsen, riven ost och halverade körsbärstomater. In i ugnen på 200 grader i 5-10 minuter.

Toppa med finskivad rödlök och paprika och kanske även gräddfil eller turkisk yoghurt.

En kommentar Skriv kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *