Underbar höstgryta med kantareller, rotfrukter och lingon i slowcookern

🍂🍂Gör den bara!! Högrev, kantareller, rödvin, palsternacka, morot, timjan…. och nu förstår du varför detta är grytan som jag kommer äta i höst typ varje helg! Du kan lätt göra den vegetarisk genom att byta ut köttet mot kålrot i bitar. Den blir extra lyxig av grädden du har i på slutet, här kan du såklart använda havre- eller sojagrädde.

Missa inte att följa mig även på Instagram och Facebook 😊 och glöm inte att fylla i din e-post längre ner ⬇ och prenumerera på bloggen så du inte missar något mumsigt recept 😊

Höstgryta med kantareller, rotfrukter och lingon
6 portioner

1 kg kött, t ex högrev av nöt eller älg skuren i bitar ALT 600 g kålrot i bitar för en vegetariskt rätt
1 palsternacka, skalad och skuren i bitar
3 morötter, skalade och skurna i bitar
200 g färsk svamp, gärna trattkantareller
0,5 purjolök, skuren i mindre bitar
2 tsk kinesisk soja
2 dl rödvin alt rött matlagningsvin
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning, skuren i mindre bitar
1 msk rödvinsvinäger
1,5 tsk torkad timjan
1 msk svartvinbärsgelé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

På slutet
2 dl grädde eller havre- eller sojagrädde

Topping
Lingon

Servera med kokt potatis, potatismos eller ris

Gör så här:
– Bryn köttbitarna, purjolök och svamp i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen. Om du gör en vegetariskt rätt, bryn kålrot, purjolök och svamp istället.
– Lägg ner allt i din slowcooker och kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 h.
– När det är dags att äta, häll i grädde och kör på HÖG i 30 minuter.
– Servera med lingon och valfritt tillbehör.

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris


0 comments on “Underbar höstgryta med kantareller, rotfrukter och lingon i slowcookernAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *