Spanska köttbullar i tomatsås lagad i slowcookern serverade i libabröd med serranoskinka och chimichurri

Hurra för köttbullar! Dessa spanska köttbullarn är underbara! Du rullar in dem i ett libabröd med babyspenat, serranoskinka och chimicurri och sen är livet kanon! 🤩🤩

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Köttbullarna
800 g nötfärs
0,75 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 gul lök, grovriven
1 ägg
2 tsk torkad rosmarin
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Tomatsås
2 förpackningar krossade tomater a 500 g
4 vitlöksklyftor, hackade
1 gul lök, hackad
5 msk tomatpuré
1,5 dl vitt vin
1 msk rökt paprika pulver (eller vanligt paprikapulver om man inte tycker om den rökta smaken)
2 tsk torkad rosmarin

Olja att steka i

Servering
Libabröd
Serranoskinka
Chimichurri (se recept längre ner)
Babyspenat

Gör så här:

  • Blanda ströbröd och mjölk och låt stå några minuter.
  • Rör ner riven lök, ägg, rosmarin, salt, peppar.
  • Blanda sedan ner nötfärsen och knåda runt och rulla sedan köttbullar och lägg på en tallrik.
  • Stek köttbullarna så de får färg runt om i en stekpanna.
  • Bryn lök och vitlök på medelvärme i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
  • Lägg ner lök, vitlök och resten av ingredienserna till tomatsåsen i slowcookern och rör om.
  • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen. Skaka lite försiktigt så de åker ner ordentligt.
  • Kör på LÅG i 6-7 h eller HÖG i 4-5 h eller 20 min på MEAT i tryckkockaren/Crock-Pot Express
  • Servera i libabröd med serranoskinka, babyspenat och chimichurrisås.

Chimichurri

2 dl hackad persilja
0,5 dl olivolja
1 msk vatten
0,5 dl pressad citronsaft
3 msk schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk chiliflakes
0,5 tsk salt

Gör så här:

  • Blanda ihop ingredienserna och låt stå i kylen en liten stund innan servering.

Kokböcker från Lindas Mathörna

Läs mer här

0 comments on “Spanska köttbullar i tomatsås lagad i slowcookern serverade i libabröd med serranoskinka och chimichurriAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *