Slökokta rödbetor med kyckling, bulgur och fetaost

Ibland bara kommer man på saker som, i efterhand, kanske är självklara. I detta fall kände jag lite så faktiskt. Jag gör ju sötpotatis såhär så det borde vara självklart att rödbetor kan tillagas likadant. Oavsett 🙂 jag kom på det nu och det blev så bra!!

Jag blandade rödbetor och polkabetor och använde de till en bowl med kyckling, bulgur, fetaost och avokadodressing. Helt fantastiskt gott blev det!

Slökoka röd- och polkabetor
ca 8-10 medelstora röd- och polkabetor
2.5 dl vatten
1 tsk salt

Gör så här:
– Lägg ner röd- och polkabetorna i slowcookern MED skal. De behåller smaken mycket bättre då
– Häll på vatten och salt
– Kör på låg i 8-10 h beroende på storleken på betorna
– Plocka upp dem och skala dem antingen för hand eller med en potatisskalare när de svalnat lite.

Servera med
– Stekt eller grillad kyckling
– Kokt bulgur (eller quinoa)
– Smulad fetaost (eller chévre)
– Avokadodressing (jag änvänder Green Goddess-dressing, men man kan såklart göra sin egen)
– Picklad rödlök (för att man MÅSTE ha picklat på allt 🙂 )

TÄVLING: Nu kan du vinna en av två personligt signerade kokböcker på mitt Instagram- här är länk till inlägget

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

0 comments on “Slökokta rödbetor med kyckling, bulgur och fetaostAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *