Nu är det verkligen rödbetssäsong. Jag har varit sugen på att laga rödbetssoppa länge nu så jag hade bunkrat upp med rödbetor och med min nya utmaning no waste slowcooking så blev det här en perfekt starträtt 🙂 Lite torrt bröd blir ett perfekt tillbehör om du steker det med salt och vitlökspulver i en blanding av smör och olja i stekpannan.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
Rödbetssoppa med ingefära och citron
6 portioner
8-10 rödbetor, skalade och skurna i mindre bitar
1 potatis, skalad och skuren i mindre bitar
1 gul lök, hackad eller 1 tsk lökpulver
2 vitlöksklyftor, finhackade eller 1 tsk vitlökspulver
1,5 msk färskriven ingefära eller 1,5 tsk malen ingefära
Saften från 1 citron
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Topping
Fetaost
Rostade och saltade solroskärnor
Gör så här:
– Bryn lök och vitlök på medelhög värme i olja i stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
– Lägg ner allt i din slowcooker och kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 h.
– Lyft ut rödbetorna och potatisen och lägg i en bunke. Mixa med en handmixer så allt blir som en puré.
– Lägg tillbaka allt i slowcookern och blanda runt.
– Servera med fetaost och solroskärnor.
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Rödbetssoppa med ingefära och citron i slowcookern”Add yours →