Risotto i Crock-Pot Express

Detta var ju en fantastisk idé 😀😀 så enkelt att göra och så gott. Det kan ju normalt ta lite tid att göra risotto men med Expressen så går den på ett kick!

Du har väl inte missat att mig finns på Instagram (för tips och matlagning i vardagen) och på Facebook

Risotto

2,5 dl avoriris

5 dl vatten

1,5 dl vitt vin eller matlagningsvin, vitt

1,5 msk kycklingfond

2 schalottenlök

2 pressade vitlöksklyftor

Olja

Servering

1-2 dl riven parmesan

Sparris

Champinjoner

Lax

Gör så här:

Finhacka löken och sätt på ”Brown/saute”, Bryn lök och vitlök någon minut och lägg sedan ner riset och rör om så riset blir ”oljigt”.

Häll på vatten, vin och kycklingfond. Sätt på locket och lås vredet så du kan tryckkoka.

Sätt tryckkokningen på 6 minuter.

Stek sparris och champinjoner med salt och vitlökspulver och laga laxen i ugn på 150 grader i ca 10 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *