Lisas ramennudlar med nötfärs och shiitakesvamp i slowcookern

Alltså hurra! 🤩🤩Jag har velat laga ramen i slowcookern så länge men det blev liksom inte av. Sen hamnade jag i en thaibutik och trillade över torkad shiitakesvamp och köpte dem bara på impuls. Sen när jag kom hem så började jag fundera över vad jag skulle laga med dem 😂 inte en helt ovanlig ordning i min värld.

Fick ett förslag att göra ramen av min fina kollega Lisa! Så det blev det! Eftersom du låter färsen och svampen kokas under lång tid så får du den djupare smakerna även från ingefäran och chilin, som du inte får när du kokar under kortare tid. Jag körde på Markattas umamibuljong men det funkar även med kycklingbuljongtärningar.

Men kolla vad snyggt det blev!!

❤ Detta recept är en hyllning till Lisa som alldeles för tidigt avled under hösten 2022 ❤ så nu heter receptet Lisas ramennudlar.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Ramennudlar med nötfärs och shiitakesvamp
4 portioner

Ingredienser
500 g nötfärs, max 12 % fetthalt
6-8 shiitakesvampar, hela, färska eller torkade
2 morötter, skalade och skurna i slantar
1,5 msk risvinäger
1-2 tsk chiliflakes eller 1 röd chili, finskivad
1,5 msk färsk, riven ingefära
1 dl japansk soja
1 msk fisksås
2,5 st umamibuljongtärningar
1,5 liter vatten

Serveras med:
200 g kokta äggnudlar
4 löskokta ägg
Hackad salladslök
Hackade jordnötter
Chiliflakes

Gör så här

  1. Om du använder torkade svampar, lägg de i blöt 3-4 h innan du ska påbörja tillagningen.
  2. Bryn köttfärsen i smöret i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
  3. Lägg ner köttfärs, shiitakesvamparna, morötter och resten av ingredienserna i slowcookern och rör om.
  4. Kör på LÅG i 8-10 h eller på HÖG 6-7 h
  5. När det är dags att äta, koka äggnudlarna enligt instruktioner på förpackningen och koka äggen.
  6. Lägg upp nudlar i skålar, häll buljong, färs och shiitake över nudlarna. Lägg i äggen, halverade och toppa med hackad salladslök, jordnötter och lite extra chiliflakes.

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag

0 comments on “Lisas ramennudlar med nötfärs och shiitakesvamp i slowcookernAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *