Pulled pork i svartvinbärssaft med ugnsbakad färskpotatis, morötter och rädisor

Det bästa är verkligen när man kommer på recept som kräver 3 ingredienser. Jag gjorde en pulled beef i svartvinbärssaft till nya kokboken och insåg att här öppnar en helt ny värld upp sig!

Efter jag gjorde röda vinbärs- och äppelchutneyn så kände jag att fläsk passar väldigt bra med äpplen och sen var hjärnan igång igen 🙂

Jag fick en massa rädisor när jag var ute på tripp i landet och här så ugnsbakade jag dem tillsammans med färskpotatis och färska morötter. Rädisor som får ugnsbakas smakar lite likt sparris tycker jag. Blir supergott!

Pulled pork i svartvinbärssaft
4-6 portioner
800 g fläskytterfilé
2 dl svartvinbärssaft (som späds 1 + 4)
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
0,5 tsk salt

Gör så här:
– Stek köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
– Lägg ner köttet i slowcookern och häll över saft, vatten, salt och buljongtärning
– Kör på låg i 5-7 h eller hög i 3-5 h.
– Tryck sönder köttet med en stekspade och låt stå i ca 15 minuter så köttet får bra åt sig av såsen.

Ugnsbakad färskpotatis, morötter och rädisor
Ca 15 färskpotatisar, tvättade och skurna i halvor eller i tre delar beroende på storlek
1 knippe morötter, tvättade och skurna i mindre bitar
10-15 rädisor
Rapsolja
Salt och vitlökspulver

Gör så här
– Sätt ugnen på 175 grader (jag använder alltid varmluft).
– Lägg ner grönsakerna i en ugnsform eller på ett bakplåtsklädd plåt.
– Ringla olja över och krydda med salt och vitlökspulver, rör om.
– Kör i ugnen i 25-30 minuter.

Ny slowcookingkokbok!
Nu är nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” här. Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Slowcooking-i-vardagen-IV-1-725x1024.jpg

Slowcookingkokbok
Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *