Innan jul så gjorde jag en chiligryta med öl och chipolte som blev så himla god så blev sugen på att testa dessa smaker på kyckling så när resten av familjen ville äta hamburgare så tog jag chansen och drog igång en pulled chicken.
Jag älskar att ha någon form av pulled i kylen. Jag äter den med pommes eller i pitabröd. I wraps eller i korvbröd.. eller på libabröd i pizzaform.. skulle lungt kunns göra en hel kokbok med bara pulled och alla sätt man kan äta dem 😊🤩 Den här åt jag först i hamburgerbröd och dagen efter i durumkorvbröd som är min nya favorit och med vitlökskebabsås från Schysst kök.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Pulled chicken i öl med chipolte
4-6 portioner
800 g kycklinglårfilé
1 burk ljus öl (eller någon annan öl du gillar, prova och se vilken som blir din favvo 😊)
3 msk tomatpuré
0,5 dl ketchup
0,5 -1 msk malen chipoltechili (gillar men riktigt starkt så kör 1,5-2 msk)
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
1,5 tsk vitlökspulver
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
Serveringsförslag 1: Hamburgerbröd, Green and Garlicdressing från Max, sallad, ost, picklad rödlök
Serveringsförslag 2: Tortillabröd, sallad, tomat, kebabsås, tunt skivad lök
Serveringsförslag 3: Större korvbröd, sallad, gurka, paprika, picklad rödlök, kebabsås
Gör så här:
– Bryn kycklingen i en stekpanna och lägg sedan ner kycklingen i slowcookern. (Om man inte vill eller hinner så går det bra att hoppa över detta steg)
– Lägg ner alla ingredienser i slowcookern och kör på LÅG i 4-5 h eller HÖG i 2,5-3 h.
– Tryck på kyckliongbitarna så de faller sönder och rör runt lite så köttet få smak. Låt stå i ca 20 minuter medan du förbereder resten av tillbehören.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Tänker du på en 33 cl eller en 500 cl burk med öl?
En 33 cl burk