Pizza med grönkål, chevre och dadlar

Pizza med grönkål, chevre och dadlar

Wow!! Jag kommer nog göra denna typ varje dag hela året ut… Så galet gott och så enkelt. Perfekt som drinksnacks eller förrätt… Kombinationen med grönkål, äpple, dadlar och chevre is to die for!!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Pizza med grönkål, chevre och dadlar

1 färdig pizzadeg

4 stora grönkålsblad
1 stor morot
1 äpple
2 vitlöksklyftor
8 dadlar
150 g getost
honung
olivolja
salt
peppar

Sätt ugnen till 225 grader

Skär grönkål, hyvla en morot tunt med potatisskalaren och tärna ett äpple. Skär vitlöksklyftorna i tunna skivor och rosta i olivolja nån minut på medelhög värme. Låt vitlöken få lite färg. Lägg i grönkål, morot och äpple i stekpannan och fräs på utan att det får färg. Salta och peppar

Lägg ut pizzadegen på en plåt och sätt in i ugnen 3-4 min. Ta ut plåten.

Lägg på grönkålsfyllningen på den förgräddade pizzadegen. Skär tunna skivor av dadlarna och getost och lägg på pizzan.

Grädda pizzan i 10 minuter. Ta ut den och ringla över honung. Servera genast.

0 comments on “Pizza med grönkål, chevre och dadlarAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *