Mustig gryta med timjan, morötter och grädde

En väldigt enkel gryta som blir så himla god. Jag hade vildsvin i denna gryta men du kan prova dig fram med annat kött, både fläskkarré och nötkött blir jättegott.

Mustig gryta med timjan, morötter och grädde
4-6 portioner
800 g grytbitar, vildsvin eller fläskkarré eller nötkött
1 gul lök
2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk persilja
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk soja, kinesisk
1 tsk salt
Svartpeppar efter smak

På slutet
1 msk majsstärkelse, Maizena blandat med 1 msk vatten
2 dl vispgrädde, matlagninsgrädde eller havregrädde

Gör så här:
Bryn kött och lök i en stekpanna eller direkt i slowcookern om du har den funktionen. Om du inte hinner detta steg så lägg ner köttet på en gång men hoppa över löken, den blir inte bra om den inte får förstekas

Lägg ner resten av ingrediernserna i slowcookern och kör 6-7 h på låg

Rör ihop maizena med lite vatten och häll ner samtidigt som grädden, rör om. Sätt grytan på hög och kör ca 20-30 minuter till samtidigt som du gör tillbehören. Jag åt denna gryta till stekt rösti (färdig) men kokt potatis, ugnsbakad potatis eller ris blir väldigt gott också.

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

Ny slowcookingkokbok!
Nu är nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” här. Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Slowcooking-i-vardagen-IV-1-725x1024.jpg

Slowcookingkokbok
Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Christoffer skriver:

    Kanongod gryta. Faktiskt det bästa receptet jag gjort bland alla grytrecept. Kommer definitivt att bli mitt ”go-to” recept i framtiden.

    1. Linda skriver:

      Men wow vad roligt att höra 🤩🤩 tack för att du berättar det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *