Mustig gryta med timjan, morötter och grädde

En väldigt enkel gryta som blir så himla god. Jag hade vildsvin i denna gryta men du kan prova dig fram med annat kött, både fläskkarré och nötkött blir jättegott.

Mustig gryta med timjan, morötter och grädde
4-6 portioner
800 g grytbitar, vildsvin eller fläskkarré eller nötkött
1 gul lök
2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk persilja
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk soja, kinesisk
1 tsk salt
Svartpeppar efter smak

På slutet
1 msk majsstärkelse, Maizena blandat med 1 msk vatten
2 dl vispgrädde, matlagninsgrädde eller havregrädde

Gör så här:
Bryn kött och lök i en stekpanna eller direkt i slowcookern om du har den funktionen. Om du inte hinner detta steg så lägg ner köttet på en gång men hoppa över löken, den blir inte bra om den inte får förstekas

Lägg ner resten av ingrediernserna i slowcookern och kör 6-7 h på låg

Rör ihop maizena med lite vatten och häll ner samtidigt som grädden, rör om. Sätt grytan på hög och kör ca 20-30 minuter till samtidigt som du gör tillbehören. Jag åt denna gryta till stekt rösti (färdig) men kokt potatis, ugnsbakad potatis eller ris blir väldigt gott också.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *