Nu ska vi prata köttfärssås och morötter. Både elpriser och matpriser drar iväg och jag kommer göra recept under hösten som är säsongsbetonade, dvs med råvaror som är billigare nu och även på allt-i-ett rätter där du bara behöver använda slowcookern och inget annat för att spara på elen.
Slowcookern drar bara en bråkdel av el jämfört med t ex ugn så du är helt rätt ute med att laga mat med slowcookern nu under denna utmanande period. Men det går såklart bra att laga denna i tryckkokare eller gryta på spis.
I detta recept har jag maxat på med morötter för att fylla ut lite extra och minskat lite på köttet. Morötter är väldigt billigt så här års. Jag försöker skriva vad du kan byta ut till så du kan använda det som finns hemma.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Morotsmaxad köttfärsås
6 portioner
500 g nötfärs eller blandfärs
2 gula eller röda lökar, hackade
3 vitlöksklyftor, hackade
500 g morötter, grovrivna
1 förp krossade tomater a 400 g
0,5 dl tomatpuré
2 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
2 tsk torkad timjan
1,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
Gör så här:
- Bryn nötfärsen i en stekpanna, gryta, tryckkokare eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Bryn lök och vitlök.
- Lägg ner alla ingredienser i din gryta/ slowcooker/tryckkokare och rör om.
- Slowcooking: Kör på LÅG i 8-9 h eller HÖG i 6-7 h.
- Tryckkokning: Kör på MEAT/STEAW i 30 min.
- Gryta på spis: Koka på låg värme i ca 20 min.
- Servera med kokt pasta och riven parmesan.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Morotsmaxad köttfärssås med timjan”Add yours →