Ibland är det enkla det bästa! Några ingrediernser och sedan är det tiden som gör magin. Detta är en väldigt klassisk köttgryta som är svår att misslyckas med.
Denna förberedde jag igår kväll genom att steka grytbitarna, skiva morötterna och dela champinjonerna. Jag lägger allt i en skål i kylen och på morgonen lägger jag ner allt i slowcookern tillsammans med resten av ingredienserna (du kan hälla ner allt i skålen också) och sen körde igång.
Köttgryta med morot, champinjoner & rödvin
6 portioner
1 kg högrev, skuren i grytbitar
3 morötter, skurna i skivor
10-13 champinjoner, halverade
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning, smulad
1 msk kinesisk soja
1 dl rött matlagningsvin
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
Vitpeppar
Gör så här:
– Bryn köttbitarna så de får yta runt om och lägg ner i slowcookern.
– Lägg ner resten av ingredienserna och rör om.
– Kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h
– Servera med kokt potatis eller potatismos. Ris är också gott till.
Slowcooking 2021!! Detta händer 🙂
- Nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” är här- Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet 😍😍
- Nu sätter vi slowcooking på kartan med en egen slowcookingdag! 23 sep kör vi!
- Jag ska laga mat och prata slowcooking på bokmässan
och sen i vinter kommer även min ljudbok om slowcooking…
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” finns att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
0 comments on “Köttgryta med morot, champinjoner & rödvin i slowcookern”Add yours →