Köttfärssoppa med potatis, morot och äpple i slowcookern

Detta blev en rikigt favorit hos barnen, de rensade skålarna! Och en perfekt rätt för den trötta purjolöken och lite skrumpna äpplet som ingen vill äta och slänga ner i slowcookern och inte bara få en grymt god middag, du minskar matsvinnet och använder det du har hemma (billigare i längden att verkligen äta upp det man köpt).

Läs gärna mitt inlägg i Slowcookingskolan om hur du kan bygga egna soppor, grytor och pastasås utifrån vad du har hemma.

Köttfärssoppa med potatis, morot och äpple
4 portioner

500 g nötfärs
0,5 purjolök, skuren i bitar
1 gul lök, hackad
3 potatisar, skalade och hackade i bitar
1 morot, skalad och skuren i bitar
1 äpple, skalad och skuren i bitar
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
Vitpeppar

Gör så här:

  • Bryn färs, purjolök och gul lök i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
  • Lägg ner resten av ingredienserna och kör i 8-10 h på LÅG eller 6-7 på HÖG.
  • Servera med ett gott bröd.

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Köttfärssoppa med potatis, morot och äpple i slowcookernAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.