Detta blev en hit för hela familjen! Jag skulle kunna göra en hel bok om enbart köttfärsåser 😂 det blir aldrig tråkigt och det uppskattas hos även lite kräsnare barn. Här tog jag skogschampinjoner, men det går lika bra med vanliga champinjoner eller kantareller om du börjar gå ut i skogen på svampjakt 🙂 med timjan och svartvinbärssaft så får den en härligt vild smak.
Hösten är full av roliga happenings!
Den 10 september är jag i Växjö på MAT i småland om du har vägarna förbi. Sen är det dags för både Slowcookingdagen och bokmässan den 22-25 sep där jag också släpper min tredje slowcookingkokbok 🤩
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Köttfärssås med skogschampinjoner, timjan och svartvinbär i slowcookern
1 kg nötfärs
3 förp krossade tomater à 400 g
ca 15 champinjoner, skurna i fjärdedelar
3 msk tomatpuré
1 gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
3 köttbuljongtärningar
1 msk balsamvinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk koncentrerad svartvinbärssaft
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
- Bryn nötfärsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Sänk värmen och bryn lök och vitlök några minuter,
- Lägg ner färs, lök, vitlök, champinjner och resten av ingredienserna och rör om.
- Kör på LÅG i 8- 10 h eller HÖG i 6- 7 h.
- Servera med kokt pasta och riven ost.
Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag
Köttfärssåsen var jättegod, helt annan smak än ”vanlig”. Lång tillagningstid tog fram helt andra smaker. Tack.
Ser fram emot din nya bok.
Filmjöksbröd gör jag ofta. Så gott.
Åh vad roligt att du tyckte om den🥰🥰🥰