This.is.magic! Alltså vi har då koreanska köttbullar, en sojadressing och sojapicklade grönsaker. Massa vitlök, ingefära, srirachia i typ allt och sen inlagd ingefära på det och srirachiamajonäs!!!
Köttbullarna kan du steka i stekpannan eller köra i din slowcooker, vad som passar din smak och kök.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
Koreanska köttbullar
6- 8 portioner
1 kg blandfärs eller bara fläskfärs
2 msk färsk, riven ingefära
2 ägg
4 msk ströbröd
1 dl japansk soja
4 pressade vitlöksklyftor
2-4 tsk Srirachia beroende på hur starka du vill ha dem
Gör så här
Blanda ströbröd, ägg och soja i en skål. Rör runt ordentligt. Fyll på med allt utom färsen, rör runt och låt stå några minuter. Blanda sedan i färsen och knåda runt tills allt är ordentligt blandat.
I slowcooker: rulla köttbullarna och lägg i slowcookern, kör på hög i 3-4 h
I stekpanna: Stek på medelhög värme i 5- 7 minuter
Sesamdressing
0,5 dl japansk soja
1 tsk sesamolja
2 hackade salladslökar
1 msk färsk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk Srirachia
1 msk tomatpuré
1 msk socker
3 msk vatten
1 msk sesamfrön
0,5 kruka hackad, färsk koriander
Blanda ihop ingredienserna i en skål
Sojapicklad gurka
1 gurka, skivad med mandolin
4-5 skivade salladslökar
2 msk japansk soja
1 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk risvinäger
Skiva gurkan och blanda ihop med de andra ingredienserna
Tips på andra asiatiska rätter för din slowcooker
– Bulgogibowl
– Thaifärsgryta
– Mongolisk biff