Mongolisk biff i Crock-Pot

den

Jag älskar mat som har en kombination av starkt, sött och syrligt. Detta är en väldigt enkel rätt där du bara lägger ner alla ingredienser och sätter på Crock-Poten. Du lägger ner grönsker sista 30 minuterna och sedan kokar du ris (eller nudlar) och allt är klart.

Vill du följa mig och min mat i vardagen med tips, recept och annat så gå in på Instagram och följ Lindas Mathörna och på Facebook

Mongolisk biff
6-8 portioner

1 kg lövbiff
0, 5 dl kinesisk soja
0, 5 dl japansk soja
1 msk färsk, riven ingefära
0, 5 tsk chiliflakes
0, 5 msk risvinäger
3 hackade vitlöksklyftor
1 dl sötning (farinsocker, vanligt socker, sötningsmedel t ex)
0, 5 msk sriracha eller 1 tsk chilipulver
0, 5 dl vatten

Grönsaker att ha i på slutet
1 zucchini
1 burk champinjoner eller tunt skivade färska champinjoner
1 paprika

Topping
Skivad purjolök
Sesamfrön

Gör så här:

Skär köttet i mindre bitar och lägg ner i Crock-Poten.
Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över och blanda om.
Kör på låg i 5-6 h
När du sätter igång riset så blanda ner grönsakerna (skiva dem gärna med en mandolin) och rör om. Kör ca 30 minuter till på hög

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *