Butter chicken i Crock-Pot

Denna rätt är legendarisk och jag tror nästa alla som lagar mat i Crock-Pot har en egen variant på Butter chicken. Jag har gjort många varianter men denna är min absoluta favorit.

Butter chicken <3

Följ mig även på Instagram och Facebook för recept, tips och trix för matlagning i vardagen.

Butter chicken
6-8 portioner

1 kg kycklinglårfileer
1 st stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
1,5 msk färsk riven ingefära
0,5 st chilifrukt eller 1 – 2 tsk chiliflakes beroende på önskad hetta
0,5 msk gurkmeja
1 msk mald koriander
1 msk mald spiskummin
1 tsk curry
2 msk tomatpuré
1 pressad lime
1 st burk med krossade tomater,
1 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
1 msk socker eller valfri sötning
50 – 75 g smör
1 tsk salt

Smör att steka i

Tillbehör
Ris
Mango
Koriander
Lime

Gör så här:
Bryn chili, lök, vitlök och curry, gurkmejakoriander och spiskummin med smör på medelstark värme direkt i din Crock-Pot om du har den funktionen annars i en stekpanna. Ta upp allt ur grytan.

Bryn sedan kycklingen (Om du har tidspress så kan du såklart hoppa över detta steg och bara lägga ner den, dock om du inte hinner steka något, hoppa över den gula löken, dem blir lite ”sur” om man inte steker den först). Lägg i chili/lök/kryddblandningen och lägg i resten av ingredienserna och kör i 4-5 h på låg eller 3-4 h på hög

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *