Butter chicken i Crock-Pot

Denna rätt är legendarisk och jag tror nästa alla som lagar mat i Crock-Pot har en egen variant på Butter chicken. Jag har gjort många varianter men denna är min absoluta favorit.

Butter chicken <3

Följ mig även på Instagram och Facebook för recept, tips och trix för matlagning i vardagen.

Butter chicken
6-8 portioner

1 kg kycklinglårfileer
1 st stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
1,5 msk färsk riven ingefära
0,5 st chilifrukt eller 1 – 2 tsk chiliflakes beroende på önskad hetta
0,5 msk gurkmeja
1 msk mald koriander
1 msk mald spiskummin
1 tsk curry
2 msk tomatpuré
1 pressad lime
1 st burk med krossade tomater,
1 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
1 msk socker eller valfri sötning
50 – 75 g smör
1 tsk salt

Smör att steka i

Tillbehör
Ris
Mango
Koriander
Lime

Gör så här:
Bryn chili, lök, vitlök och curry, gurkmejakoriander och spiskummin med smör på medelstark värme direkt i din Crock-Pot om du har den funktionen annars i en stekpanna. Ta upp allt ur grytan.

Bryn sedan kycklingen (Om du har tidspress så kan du såklart hoppa över detta steg och bara lägga ner den, dock om du inte hinner steka något, hoppa över den gula löken, dem blir lite ”sur” om man inte steker den först). Lägg i chili/lök/kryddblandningen och lägg i resten av ingredienserna och kör i 4-5 h på låg eller 3-4 h på hög

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Johanna Larsson skriver:

    Gjorde denna idag och vilka goda smaker. Tack för receptet.

    Har dock en fundering. Har en stor crockpot och tinade och stekte kycklingen först som du föreslog. Körde på låg och redan efter drygt 2h hade kycklingen nått 73 grader.

    Har läst att olika det tar olika lång tid beroende på vilken pott man har men blir så förvånad att det går så mycket snabbare än vad som står på recepten.

    1. Linda skriver:

      Hej Johanna 😊 vad roligt att du gillade den. Ja det kan vara väldigt olika beroende på modell och storlek på kyckling mm. Det är bra att börja på det lägsta (och som du kanske ännu kortare tid) för att veta hur din slowcooker fungerar. Lycka till och hör av dig om du har frågor 😊

  2. Anna skriver:

    Hej,
    Jag tänkte jag ska testa din butterchicken.
    Vilken typ av curry använder du? Gul madras, garam masala, röd?
    Tack för svar.
    Mvh Anna

    1. Linda skriver:

      Hej Anna
      Jag använder i detta recept vanligt gul currypulver 😊.men du kan säkert prova med röd eller gul currypasta.. 👍😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *