Okej, om du inte vill ha denna på en gång så vet jag inte vad jag gör!
Choklad är livet och detta är en hyllning till allt som är gott här i livet! Gör den bara så blir allt bra igen 😍
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress . Här kan du läsa om mina kokböcker
Kladdkakan med chokladtryffel med kardemumma och flingsalt
16-18 portioner
Kladdkakan
150 g flytande smör eller margarin
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Till formen
2 msk smör
2 msk ströbröd
Tryffelkrämen
1,5 dl vispgrädde
0,5 tsk malen kardemumma
2 msk smör
200 g ljus blockchoklad (eller mörk choklad om man föredrar det)
Topping
ca 1 tsk flingsalt som du smular över kakan
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll ner smöret i en bunke och häll ner socker. Vispa försiktigt med en visp.
- Häll i kakao, vaniljsocker och rör lite till.
- Knäck ner äggen och rör om.
- Häll i mjölet och rör om så allt blandar sig.
- Smöra och ströbröda en rund ugnsform.
- Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut kakan och låt svalna lite medan du gör tryffelkrämen.
Tryffelkrämen
- Ta en kastrull och häll ner grädde och smör och sätt en platta på medelvärme. Bryt ner chokladbitarna och rör runt försiktigt hela tiden tills chokladen smält. Rör sedan ner kardemumman.
- Häll krämen ovanpå kladdkakan, smula över flingsalt och ställ i kylen så den stelnar.
- Servera gärna med glass eller grädde och färska bär.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Kladdkaka med chokladtryffeltopping med kardemumma och flingsalt”Add yours →