Jag ÄLSKAR kebab och det gör resten av familjen också. Jag har länge testat för hur jag ska få ett bra kebabkött och NU!! lyckades jag!
Jag skivade högrev tunt när det var lite halvfruset, blandade ihop marinaden och la ner köttet och sedan fick allt gå i slowcookern i 5-6 h. Sen brände jag på lite yta innan servering i ugnen. SÅÅÅÅ GOTT!
Jag bakade mina mumsiga bröd som går att fylla med lite vad som helst, receptet är på G för det oxå. 😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina kokböcker.
Kebab på högrev i slowcookern
6 portioner
800 g högrev, skuren i tunna skivor
Marinad
1 dl ketchup eller chilisås (typ Heinz)
3 msk rapsolja
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
2,5 tsk spiskummin
3 tsk paprikapulver
1,5 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
1 krm cayennepeppar
Servera med
Pitabröd eller tortillabröd
Sallad, gurka, tomat, fefferoni och kebabsåser (jag älskar Schyssts käks kebabssåser)
Gör så här:
- Skiva köttet i tunna skivir, det är absolut lättast att göra det när köttet är lite halvfruset.
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden och rör om. Låt gärna stå några timmar i kylen om tid finns.
- Lägg ner det marinerade köttet i slowcookern och kör på LÅG i 5-6 h. Det kommer bli vätska av köttet så ingen extra vätska behövs.
- För att få yta- sprid ut köttet i en ugnsform och kör på grillfunktionen i ugnen några minuter.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Kebab på högrev i slowcookern”Add yours →