Innehåller reklam för min kokbok 😊
Vad är julen utan revbenspsjäll! Detta är ett recept från min första kokbok ”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” som har ett eget litet julavsnitt för att det finns så galet mycket gott under julen du kan laga i slowcookern.
Du kan förbereda flera dagar innan och sedan bara pensla på med glaze och köra i ugnen när du förbereder resten av julbordmaten.
Missa inte receptet på de godaste köttbullarna och risgrynsgröten.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Julens godaste revbensspjäll
6-8 port på julbord:
1,5 kg tjocka revben
1,5 msk malen ingefära
0,5 msk koriander
1 msk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
0,5 dl chilisås
2 dl äppeljuice
0,5 msk salt
Svartpeppar
Gör så här:
1. Blanda ihop ingefära, koriander, vitlökspulver, lökpulver, salt och peppar
2. Gnid in revbenen med kryddblandningen och lägg dem i slowcookern.
3. Häll äpplejuice och chilisås över.
4. Låt dem koka på låg i 7-8 timmar eller hög i 5-6 timmar
5. Lägg sedan revbenen i en ugnsform och sätt ugnen på 250 grader på grillfunktion.
6. Gör glazen enligt instruktionerna nedan och pensla på revbenen
7. Lägg dem i ugnen i 10 minuter så de får yta
Förbereda innan: Gör steg 1, 2 och 3 och ställ in i kylen. På morgonen, kör steg 4. Här kan du stanna och lägga in i kyl eller frys. När revbenen ska ätas så kör du steg 5, 6 och 7.
Glaze:
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 msk japansk soja
1 msk rapsolja
2 msk honung
2 tsk riven ingefära
1 tsk kanel
Gör så här
1. Lägg alla ingredienser i en mindre kastrull och koka upp allt (koka inte länge, bara några sekunder)
2. Bred glazen på revbenen
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna
”Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ååh detta ska jag jag göra idag fram till steg 4 och sen lägga i frysen. Underbart att kunna preppa i tid. Tack för recpetet och God Jul! 🎅
Åh vad roligt 🥰 hoppas det blir mums! God jul 🕯️🕯️🕯️
God fortsättning!
Bästa revbenen någonsin. Min fru älskade dem. Vi förberedde också en vecka före julafton och la dem i frysen. Himla praktiskt!
Men åh vad glad jag blir 🤩🤩 vad roligt att ni tyckte om dem
Förvärmde ni köttet i folie sen, eller bara glaze på 10 min 250 grader?
Hur gör ni när ni fryser in spjällen, fryser ni in med skyn som blir?
Japp, hela paketet 😊
Supergott och uppskattades mycket av hela tjocka släkten när jag gjorde dessa revbensspjäll. Det kommer bli en tradition hos mig på julbordet framöver ❤️
Åh vad glad jag blir, Marie 😊😊 gott nytt år!