Fiskgryta med kamouflerade grönsaker & slowcooking på bokmässan

Först måste jag bara berätta detta 🤩 jag ska ner till bokmässan i september och prata slowcooking! Detta är sååå coolt och jag är ärad att få vara med på denna fantastiska mässa och om det är något jag älskar så är det just böcker!

Jag har ett bibliotek hemma med allt från mängder av kokböcker (chockerande) från mammas tid till nu, psykologi, pedagogik, science fiction, deckare, skräck, barnböcker, fantasy, religionshistoria, träningsböcker, trädgårdsböcker och någon gammal körkortsbok… jag sitter och jobbar i biblioteket och när jag tar pauser så sitter jag bara och tittar på mina böcker och blir lugn… dock kommer jag vara allt annat än lugn här 😂

Om du är där så kom och säg hej 🙂

Nu till receptet! Tricket för att få i barn grönsaker kan ibland vara en utmaning. Därför kan det vara en bra idé att kamouflera dem så de inte syns och servera i rätter som de gillar. Grovrivna rotsaker är perfekt att ha i t ex köttfärssås och soppor och så kom jag på att det går ju lika bra att göra i fiskgrytan 🙂

Jag gjorde en bas som jag sedan använde i två olika rätter, detta är den ena och den andra är en linssoppa med stekt halloumi som jag kommer lägga upp snart.

Tricket med att göra fiskrätter med slowcookern är att göra basen under dagen och sedan bara lägga i fisken på slutet medan du dukar och skär upp brödet. Busenkelt och galet gott 🙂

Fiskgryta med kamouflerade grönsaker
4-6 portioner

Grytbasen
1 burk krossade tomater, 400 g
1 purjolök, tunt skuren i skivor
2 stora morötter, skalade och grovrivna
1 palsternackor, skalad och grovriven
4 potatisar, grovrivna
3 msk tomatpuré
1,5 tsk vitlökspulver
2 fiskbuljongtärningar
7 dl vatten
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk socker
1,5 tsk timjan
1 tsk salt
En nypa svartpeppar

På slutet
1,5 dl grädde
400 g lax, skuren i mindre bitar
400 g torsk, skuren i mindre bitar

Topping och tillbehör
Räkor
Surdegsbröd

Gör så här:
– Lägg alla ingrediener till grytbasen i slowcookern och rör om. Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 h.
– Lägg i fiskbitarna och grädde och kör på HÖG i 30 minuter.
– Toppa med räkor och servera med nybakt surdegsbröd.

DONE!

Ny slowcookingkokbok!
Nu är nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” här. Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Slowcooking-i-vardagen-IV-1-725x1024.jpg

Slowcookingkokbok
Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Fiskgryta med kamouflerade grönsaker & slowcooking på bokmässanAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *