Crockpot- Turkisk gryta på högrev

Inspirerad av Tommys recept på Turkisk lammgryta (se recept längre ner) gjorde jag denna gryta på högrev. När vi kom hem från förskolan så utbrast 2, 5 åringen:

– Mamma, det luktar så väldigt gott! 

Han hade helt rätt, det var som att gå in i en dröm av lukter. Rätt mycket olika kryddor, men de flesta har man hemma. 

Turkisk gryta på högrev
1, 2 kg högrev

3 morötter

3 hackade vitlöksklyftor

2 paprikor eller 8 små padronpaprikor

2 dl vatten

0, 5 mörk oxbuljongtärning

Saften från 1/4 citron

1 tsk malen ingefära

1 tsk kanel

1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 tsk oregano

1 tsk timjan

2 tsk sumak (kan uteslutas om man inte har det. Det är en krydda som hittar i butiker med orientaliska varor)

4 msk tomatpuré

2 lagerblad

1 tsk salt

Gör så här:

Skär köttet i bitar och bryn det i en stekpanna. Fräs även vitlök och paprikan skuren i bitar för extra smak. Lägg ner allt i din Crock-Pot och blanda runt.

Kör på låg i 4-5 h och servera med ris eller klyftpotatis och kanske en tzatziki.


Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finns att köpa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jimmy skriver:

    Hej!
    Kanongod, men har du provat ha i grädde den sista halvtimmen för att få det lite mer såsigt?

    1. Linda skriver:

      Nej, har inte provat men det låter onekligen som en fantastisk idé 😊😊😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *