Crockpot-Ört och parmesanbakad skinkstek

Crockpot-Ört och parmesanbakad skinkstek

Så gott!!! Lite andra smaker än de klassiska när man gör den här inspirerad av italienska smaker. Parmesan och oregano och basilika gör denna suverän till en krämig pasta. Man gör en tjock kryddpasta som du brer på steken och sen får crockpoten stå för magin…

Ört och parmesanbakad skinkstek
1 kg skinkstek

1 msk torkad oregano

1 msk torkad basilika

1 msk finhackad vitlök (jag tog torkad)

0, 75 msk salt

0, 5 dl honung

2 msk kinesisk soja

1 dl riven parmesan

1 msk rapsolja eller olivolja

Gör så här:

Lägg ner steken i crockpoten.

Blanda ihop alla andra ingredienser i en skål så den blir till en tjock kryddpasta och bre den på steken.

Sätt crockpoten på låg i 4-5 h om du vill kunna skära skivor, 6-7 h och du vill att den ska bli lite medan ’pulled’

Servera med sallad och krämig pasta och nyriven parmesan på toppen.

6 comments on “Crockpot-Ört och parmesanbakad skinkstekAdd yours →

 1. Vart köpte du torkad vitlök ? Eller an vände du vitlökskrydda ? Ska testa denna ikväll tänkte jag 🙂

 2. Hej igen 🙂

  Hur har du gjort den krämiga pastan ?
  Ha en fortsatt fin dag & tack för alla goda recept!
  Är tacksam för dessa då jag är sjukskriven för utmattningssyndrom o då är pottan och dina recept verkligen uppskattad!

  1. Jag blandade lite creme fraiche ner i pastan tillsammans med örtsalt och vitlökspulver…

   Tråkigt att höra att du är utmattad.. jag var oxå det förra året och crockpoten räddade mig totalt. Då förberedde jag maten till middagen på fm när jag hade någon form av energi. De flesta receptet kom till då och jag tycker matlagning är meditativt. Jag blir glad att recepten kommer till användning av någon i samma situation 💗 det blir bättre 💗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *