Detta recept föddes som en panikmiddag som faktiskt är en av mina bästa recept! Den tar 5 minuter att förbereda och blir så galet gott! Såsen är amazing.. så där *villslickatallriken* god 😀 Suverän lunchlådemat för dem som håller på med sådant 🙂
Min DuraCeramicgryta är fantastiskt och en av de funktioner som jag tycker är super är stekfunktionen- stek allt, på med såsen och kör igång den och utan att ha smutsat ner mer än en gryta!
Denna görs sig allra bäst på kycklinglårfiléer men det går även bra med kycklinginnerfiléer men var extra noga att inte köra för länge för då blir det lätt torrt.
Du har väl inte missat att Lindas mathörna finns både på facebook och Instagram nu 🙂 Gå in och gilla för att få recept, tips och annat skoj!
Sweet chilikyckling med jordnötssmör
800 g kycklinglårfileer eller kycklinginnerfiléer
1 dl sweet chilisås
0,5 dl jordnötssmör
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk kinesisk soja
1 tsk salt
Innan servering- 1 msk maizena med lite vatten
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Bryn kycklingen med lite salt och och häll såsen över. Självklart kan man ta kycklingben eller kycklingfiléer. Men justera tillagningstiden.
Tider:
Brynta kycklinglårfiléer- 2 h på hög eller 3-4 h på låg
Brynta kycklinginnerfiléer- 1 h på hög eller 1,5-2 h på låg
Frysta kycklinginnerfileer- 3 h på låg
Frysta kycklinglår- 6-7 h på låg
När allt är klart- blanda maizena med lite vatten och häll i så såsen tjocknar lite. Servera med ris och sallad
Servera med ris och grönsaker!
Viktväktarna:
Om du kör på kycklinginnerfileer (alltså inte lårfileer) så blir det mindre SP. Då blir det 4 SP på 6 portioner, lägg till för ris.
Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Hej
Måste man steka kycklingfilérna innan man lägger i crok-poten? Tänkte om man bara kunde lägga i färsk kyckling file? Känns som att det blir så torrt annars. Låter riktigt gott! Måste testas! ☺
Förlåt för sent svar.. man måste inte steka 😊
Dubbla såsen
Precis!!!👍👍👍😊
Hejsan! Om jag vill ha färsk lök och vitlök, hur mycket ska jag ta?
//Monica
0, 5 gul lök o kanske 1 pressad alt 2 hackade.. 🙂
Dubbla såsen och tillsätt 1 tsk. Sambal olek.
Jättegott.
🙂
Toppenbra tips! Dubbla såsen är en återkommande kommentar- tycker jag är utmärkt bra betyg 🙂
Ska jag bara trycka på meat/står knappen o låg eller hög när jag satt i allt
om du ska tryckkoka så använder du den knappen (om du har en Express) men detta recept är för slowcooking så tryck på slowcooking , välj hög eller låg och sedan tid 🙂 inte lätt att hänga med på alla funktioner. Men när du kan basen så går det av sig själv sen.
Hej, hur lång tid skall man ta om man gör dubbel mängd kött och 4 ggr sås?
Lägg på ca 1-1,5 h borde räcka 🙂
supergott och enkelt recept! jag prövade idag att även lägga till kokosmjölk för tycker såsen blir så tjock och såsen blir supergod av det! jag kör på 2 timmar
Vilken tajming för jag gjorde precis samma sak i torsdags! Och den blev så bra 😊😊 så utmärkt bra tips 👍👍
Om man använder 700 gr innerfilen ej 800. Blir det samma tillagningstips. Jag tror förpackningen innerfile som jag köper ligger på 700 gr.
Ja, det blir samma tid 😊
Hej Linda.
Gjorde denna rätt och ser att många funderar på mängden sås och att man skall dubbla ingredienserna. Kan du tipsa om något annat man kan lägga i då jag tycker jordnösmör blir lite mastigt. Kanske kokosmjölk och hur mycket i såfall.? Om man även vill dubbla mångden kyckling (2 kilo ist för 1 kilo) kan du tipsa om såsmängden då. Stort tack
Hej Christina
Det var en superbra idé! Jag ska testa lite själv först ❤️🤩
Hur gör man om man vill göra detta snabbt med en express
Det här blev gott! En riktig hit hos 11-åringen som är lite petig. Jag dubblade såsmängden som många föreslagit. Jag själv tyckte det blev aningen för salt, så nästa gång dubblar jag nog inte sojan. Såsen blev tjock så jag behövde snarare späda än reda. 5 av 5!
Åh vad roligt att höra 🤩🤩 hurra!
Ett grymt uppskattat recept – verkligen 🙂 Alla mycket nöjda och glada här Det ska vi göra om men jag ska använda termometer för filéerna + göra mer av den jättesmarriga såsen
Åh vad roligt att höra 🥰
Hej! Alltså vi älskar detta recept, så sjukt gott! Men jag har en fundering, i min crock pot express blir såsen så himla vattnig. Jag har provat med färsk kycklingfile och tinad fryst filé, blir samma sak. Jag vill liksom ha den sådär seg och tjock som det ser ut på bilderna som att du har. Vad kan det vara för tok då?
Hej Lisa 🙂 Vad roligt att höra 🙂 om du lägger en träslev under locket sista 30-40 minuterna så kan en del kondens försvinna, prova det 🙂