Crockpot – Fläskytterfile med lök i kryddig sås

den

Fläskytterfile är det ofta bra pris på så jag har letat efter ett sätt att tillaga den i pottan som tillfredsställer alla i familjen. Efter en kvälls surfning och lite hjärnaktivitet så skapades detta recept. Jag var hemskt nöjd även om jag var lite orolig i början för sojan luktade så starkt att jag trodde den hade jäst.

Grymt gott iallafall. Serverade med ugnstekt potatis, fetaostsallad och rödvinbärsgele.

Basen
1 kg fläskytterfile
1.5 rödlök i skivor
2 finhackade vitlöksklyftor

Sås
0.5 dl farinsocker
0.5 smulad köttbuljongtärning
2.5 dl varmt vatten
2 msk soja
2 msk ketchup
1 tsk salt
Svartpeppar

Lägg rödlök i botten på pottan

image

Putsa filen och lägg den i mindre bitar ovanpå löken. Rör ihop ingredienserna till såsen och häll såsen över kött och lök.

image

Kör den på låg i 3- 5 h eller hög i 2- 4 h beroende på hur varm din potta är

När köttet var klart så tog jag ut det ur pottan och hällde i lite matlagningsgrädde och lät det koka en stund till. Det blev en väldigt god sky att ha på potatisen.

Glömde ta en bild på allt när det var klart 🙂
Jag kommer definitivt göra detta recept igen ..

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Majalena skriver:

    Tack för dina underbara recept, har precis fått en crockpot och välkomnar dina tips!

    1. linda skriver:

      Åh vad roligt att höra Majalena 😊 önskar dig ett gott nytt år med massa goda Crockpotmiddagar 😊👍

  2. Sofie skriver:

    Länge sen jag använde min crockpot. Hällde du grädden i crockpoten eller la du över o gjorde sås i gryta?

    1. Linda skriver:

      Jag hällde ut såsen ur pottan ner i en kastrull 👍😊

  3. Carina skriver:

    Blev kalas gott tack för receptet

    1. Linda skriver:

      Åh vad roligt Carina 👍👍😊😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *