Blanda ihop kryddor, ner med kycklingen, sätt på crockpoten… done!
Just nu är det ofta bra pris på hel kyckling så jag bunkrade upp i frysen med ett gäng kycklingar att ta fram när jag vill laga något enkelt.
Detta är en så kallad torrlagad kyckling vilket innebär att jag inte tillsätter någon vätska alls. Bara kyckling och kryddor. Det kommer bli vätska av kycklingen och när du kokar riset på slutet så lägger du en träslev eller grillpinne under locket så blir skinnet lite krispigt…
Tänk på att tillagningstiden kommer variera om du har en större eller mindre kyckling och hur din crockpot är. Min kyckling blir klar på 6 h på låg medan andras tar 8 h. Vissa kanske t o m på 5 h. Därför är alla tidsangivelser alltid så luddiga. Vill man inte riskera torr kyckling så prova först 4 h (på låg) och se hur det ser ut. Som regel sen så kan du halvera tiden om du kör på hög.
Torrlagad kyckling
1 hel kyckling (min var på ca 1, 3 kg )
Kryddblandningen:
1 tsk av följande kryddor- salt, vitlökspulver, paprikapulver, curry, ingefära
1 krm av svartpeppar och cayennepeppar
På toppen – lite extra paprikapulver (jag tog en rökt variant)
Gör så här:
Blanda ihop kryddorna i en skål. Klappa in kryddorna runt om kycklingen och lägg ner kycklingen i crockpoten. Krydda lite extra med paprikapulver på toppen. Sätt på låg i 6- 8 h eller hög 3-5 h.
Vill man bryna kycklingen innan så blir det självklart bättre yta men jag satsade på snabbt och enkelt idag.
Sista 30 min så lägg en träslev eller en grillpinne under locket så blir kycklingen krispigare.
Idag serverade jag kycklingen med ris, gräddsås och vinbärsgele och gröna bönor.
1 comment on “Crockpot – Enklaste grillkycklingen”Add yours →