OH MY GOD! Detta recept fick mig nästan att gråta lite… så gott var det…
Köttet blev perfekt, inte ’pulled’ utan bara mört. Såsen använde jag till att smaksätta rödvinssåsen och allt är bara fantastiskt nu och jag skulle kunna skriva 10 sidor till om hur fantastiskt detta var men det blir lite tråkigt så GÖR den bara så ni förstår…. ’andetag’
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Ingredienser
1 kg fläskytterfile
0, 5 dl Japansk soja (ljus soja)
0, 5 dl balsamvinäger
1 msk farinsocker
1 msk olivolja
1 hackad lök
3 hackade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
Salt
Tillbehör
Fetaoströra (Japp, igen… men kom igen..den är ju så GOD!) blanda 150 g fetaost med 2 dl creme fraiche, Rör ner 1 riven vitlöksklyfta och 1 tsk honung och smaka av med örtsalt.
Rödvinssås (pulver gjord på 2 dl vatten och 0, 5 dl sky från pottan).
Ugnsbakad potatis, sötpotatis och morötter med salt och vitlökspulver
200 grader i ca 35- 40 minuter.
Gör så här :
Blanda ihop allt till såsen. Fräs köttet så den får lite yta. Lägg ner köttet i pottan och häll såsen över. Sätt på låg i 3- 4 h
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Ska rödvinssåsen OCH det som står under fläskytterfilen ned i grytan eller ska rödvinssåsen serveras efteråt?
Rödvinssåsen serverade jag som tillbehör, dvs den ska inte ner i grytan 🙂
Men det står ju ”lägg köttet i pottan och häll såsen över” 🙄
Ah, jag menade sojasåsen som står under fläskytterfilen…
Ah, jag menade sojasåsen som står under fläskytterfilen…
0, 5 dl Japansk soja (ljus soja)
0, 5 dl balsamvinäger
1 msk farinsocker
1 msk olivolja
1 hackad lök
3 hackade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
Salt
Detta recept är svårt att konvertera rakt av, man måste ha mer vätska för att köra i tryckkokaren. Men man kan lägga till 2 dl vatten och lite buljong kanske. Köra typ 20 min i tryckkokaren.. Har inte provat men om du prövar så berätta hur det gick 👍😊
Tillagade fläskfilén ikväll och jag säger bara mums! Så god!
Visst borde man kunna skiva upp köttet och servera kallt till potatisgratäng?
Åh vad roligt att höra 😊 ja, det borde bli riktigt mums 😊 prova och berätta hur det blev
Supergod😊 hur gör du din fetaoströra?
Hej Lena
Brukar blanda ca 150 g fetaost, 1 ca 1 dl Creme Fraiche, 1 pressad vitlöksklyfta, salt och lite citron. Även lite honung ger den ett lygt
Hur gör du rödvinssås? 😊
Oj, förlåt för sent svar.. denna rödvinssås var Krorr 😂
Magiskt gott!!
Kan verkligen rekommendera. 👍👌
Hej Sara
Ja, det skulle jag gjort för att få bra smak på allt. 😊
Visst borde receptet funka lika bra med fläskfilé?
Ja , absolut 😊 2
Kan man dubbla eller till och med tredubbla receptet?
Det går nog utmärkt 😊 prova och berätta hur det gick
Är det farinsockret med kakan på bilden från Dansukker du använder i såsen?
Ja, det är det 😊
Potatisen, är den redan kokt när den kommer in i ugnen?
Nej, den är rå 😊
Hej. Kör du på slow cook och låg temp i det här receptet? Är mitt andra försök att laga mat i pottan 😬
Hej Micke 😊 ja, jag kör på låg och med slowcookerfunktionen.. prova på 😊 det är så man lär sig
Men gode gud så gott!! Jag brukar göra ytterfilé på vanligt sätt men det kommer jag aldrig att göra mer i hela mitt liv!!!!
Oh vilka smaker! Vi är så himla nöjda. Tack för superrecept.
Hej Gunilla 😊😊😊 wow, vad roligt att höra!!!! Tack för detta, det gjorde min helg 🤩
Tack för receptet. Suveränt gott! Hela familjen är överens: Aldrig mer fläskytterfilé i ugn! 🙂
Hej Erika 🙂 tjohooo vad bra! Visst blir det så bra 🙂
Hej, räcker det med 3-4 h på LOW slow-cooking ? Rekommenderat på låg är 6-8 h i min express.
Mvh Johan
Hej Johan, det räcker absolut, det går fortare än man tror:)
Magiskt gott!
Gjorde rotsakerna i Dryfryern
Ja, vad roligt 🙂 bra tips med rotsakerna!
Linda snälla sluta skriv att du kastar ner maten i ”pottan” i mitt familjehem var pottan den som stod under sängen;)
😂😂😂 okej, ska tänka på det
Det här blev torrt. Kanske bara hade otur med köttet. Körde 3,5 timmar på låg, men var invigning så jag vet inte om jag skulle låtit köttet gå kortare eller längre.
Hej Jenny, det kan bero på köttet och hur tjock köttbiten var, jag skulle korta ner tiden nästa gång 😊
Har någon testat att göra det i crockpot tryckkokare än?
tyvärr inte, men det känns som jag borde prova det snart 🙂
Hur länge ska jag köra köttet på (1cm tjocka) har crock pot express?
Detta är mitt go to recept för fläskytterfile, så gott! Jag stoppar in en termometer i och kör till 68 grader.
Åh vad roligt att höra Caroline 🥰🥰
Det ser ut som du har grädde i potatisen?
jag ser att det ser ut som det, men det är flytande smör som jag ringlat över 🙂