Det är så enkelt att göra egna granolabars. Välj din favoritgranola, smält choklad, lägg ner lite nötter för extra crunch, låt stelna, bred på nötsmör och toppa med smält choklad och flingsalt. Och de är goda… sjukt goda 😍
Denna variat är med jordnötter och jordnötssmör. Jag gjorde en annan granolabar för ett tag sedan med mandlar som oxå var supergod.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Choklad, granola och jordnötsbars med flingsalt
200 g choklad, mörk eller ljus eller lite av varje
2 msk kokosolja
1,5 dl granola
1 dl jordnötter
För toppingen:
1 dl jordnötssmör
50 g choklad, smält
Flingsalt
Gör så här:
- Smält kokosolja och chokladen i en kastrull på låg värme, rör om under tiden.
- Häll ner granolan och jordnötterna.
- Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform och häll ner chokladblandingen och platta till. Låt stelna i kylen i 15 min.
- Bred på jordnötssmör, häll på chokladen och strö över lite flingsalt. Låt stela i rumstemperatur. Skär upp i bitar och lägg i en burk och ha framme för alla nödsituationer 🙂
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Choklad, granola och jordnötsbars med flingsalt”Add yours →