Veckans Coop Folkparkenrecept är en fantastiskt god Biff stroganoff eller en Halloumistroganoff. Välj antingen köttvarianten eller den vegatariska eller varför inte göra båda 🙂
Såklart kan du laga den i din slowcooker, här finns recept på biff stroganoff. Om du vill göra den med halloumi så följ receptet men ha i stekt halloumi på slutet istället.
Missa inte att följa mig på Instagram och Facebook
Slowcookerkokbok kommer i november
Biffstroganoff
4 portioner
500 g lövbiff, Änglamark
1 gul lök
8-10 champinjoner
5 dl matlagningsgrädde, COOP
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 tsk Garlic paste, Santa Maria
1 tsk balsamvinäger
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
- Hacka lök och skär champinjonerna i mindre bitar
- Skär köttet i mindre bitar
- Stek lök och svamp på medelhög värne i några minuter
- Lyft ur lök och champinjoner och höj värmen, stek köttet så den får lite yta
- Lägg tillbaka lök och champinjoner tillsammans med köttet
- Häll på grädde och smula över buljongtärningen och häll i tomatpuré, Garlic Paste och
balsamvinäger, rör om och låt koka på medelhög värme i ca 5-7 minuter. - Krydda med salt och peppar
Halloumistroganoff
4 portioner
2 pkt halloumi, COOP
1 gul lök
8-10 champinjoner
5 dl matlagningsgrädde, COOP
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 tsk Garlic paste, Santa Maria
1 tsk balsamvinäger
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
- Hacka lök och skär champinjonerna i mindre bitar
- Skär halloumin i mindre bitar
- Stek lök och svamp på medelhög värne i några minuter
- Lyft ur lök och champinjoner och höj lite, stek halloumiosten så den får lite färg
- Lägg tillbaka lök och champinjoner tillsammans med halloumin
- Häll på grädde och smula över buljongtärningen och häll i tomatpuré, Garlic Paste och
balsamvinäger, rör om och låt koka på medelhög värme i ca 5-7 minuter. - Krydda med salt och peppar
1 comment on “Biff och halloumistroganoff- veckans Cooprecept”Add yours →