3 olika sorters kakor

Syltkakor, pärlsockerkakor och kakor med smält choklad 🤩🤩 Detta är ett recept med, av och till barn. Kladdigt, fantasifullt och fullt av kärlek.

Min 6 åring börjar vilja leka med mig i köket och det är så roligt! Så vi gjorde dessa kakor för det är enkla, går fort och man kan äta dem snabbt, precis de krav som passar barn 🙂

3 sorters kakor
ca 10-15 st

Mördeg
2 dl smör
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Topping
Sylt- vi använde jordgubbssylt och drottningsylt
Pärlsocker
Hackad choklad (ca 4 bitar)

Gör så här
– Blanda ihop ingredienserna till mördegen och knåda ordentligt- var noga med att smaka av den…. ofta 😉
– Ta plastfolie och lägg degen i den och rulla ihop då det blir som en lång korv, lägg in i kylen i 30 minuter eller frysen i 10 minuter
– Sätt ugnen på 175 grader
– Ta ut degen och skär i mindre bitar
– Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och följ intruktionerna nedan:

Syltkakor: Rulla ihop bitarna till bollar, lägg dem på plåten och gör en grop med tummen där sylten ska vara. Klicka i valfri sylt. Strössla på pärlsocker om det önskas

Pärlsockerkakor: Lägg de skurna bitarna på plåten och strössla över pärlsocker

Chokladkakor: Lägg de skurna bitarna på plåten. Hacka valfri choklad i mindre bitar och tryck ner bitarna i kakorna

– In med plåten i ugnen i 10-12 minuter
– Ta ut plåten och låt kakorna kvalna ett litet tag
– Ät!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *