Att vara en god människa

Att vara en god människa

Vad är det att vara en god människa? Detta är något jag funderar över mycket och har läst massa böcker, diskuterat, pratat och bråkat om…

Kommer man längre med att hålla på sina värderingar och att vara ärlig, önska andra gott och se till att man själv mår bra?

Ja, självklart!!!

Ibland kan jag bli så upprörd över att människor som jag ser som ger massor, bryr sig om andra och vill andra väl och inte få samma sak tillbaka. Varför vill inte alla varandra väl. Var ligger skadan i att bara erkänna att man klantat sig och sedan lära sig av det och känna att man kom liiite närmare att vara sann mot sig själv!

Att utvecklas innebär för mig att utmanas, våga se mina sämre sidor och hela tiden tampas med dem och våga unna mig själv och andra att må bra i de små stunderna av lycka som dyker upp. Idag hade jag ett hallelulja moment i skogen- all stress bara rann av mig när jag, Markus och hundarna promenerade bland mossa, träd och stenar… och det kom bara en känsla av total lycka!

Så alla ni som:

– Önskar andra gott och blir genuint glada över andras framgång

– Ser glädje och lycka i små saker i en vardag

– Ser er själva som en person som är värd att behandlas på samma sätt!

– Inte är rädda att le åt andra för att sprida liite mera glädje

– Vågar stå för era tabbar, våga erkänna sina brister och inte skäms för att man är människa.

I SALUT YOU!!!!!

Ni kanske inte alltid får priser, hyllelser eller massa uppmärksamhet… men visst fasen är du lycklig ändå för du är troligtvis en god människa!

2 comments on “Att vara en god människaAdd yours →

  1. Linda,

    Ser det som att Du och Markus är väldigt goda människor – fortsätt så…

    Jag försöker leva så som att att alla människor är goda.

  2. Jag vill säga att du Linda verkligen sprider glädje runt omkring dig – det syns och det känns!
    Du är verkligen underbar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *