Äppelsäsong! Dags att göra kompott alltså… det blir så himla bra i slowcookern och jag äter den med vaniljkvarg och hemmagjord granola till frukost, så himla gott!
Äppelkompott
10-12 äpplen, skalade och skurna i mindre bitar
2 dl vatten
1,25 dl socker eller sötningsmedel (jag använder Stevia)
2 tsk kanel
1 krm kardemumma
Nypa salt
Gör så här
Lägg allt i slowcookern och kör på låg i 6-8 h eller hög i 5-7 h. Done!
Busenkelt alltså 😊

Hemmagjord granola
2,5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl havrekross
0,5 dl sötningsmedel, Stevia
2 msk smör
1 msk vatten
1 krm salt
(lägg till 0,5 dl russin eller annan torkad frukt om du vill)
Gör så här:
– Sätt ugnen på 200 grader
– Blanda allt i en skål och bred sedan ut allt på ett bakplåtspapper som du lagt på en plåt.
– Kör i ugnen 3-5 minuter tills allt känns lite rostat.

Slowcooking 2021!! Detta händer 🙂
- Nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” är här- Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet 😍😍
- Nu sätter vi slowcooking på kartan med en egen slowcookingdag! 23 sep kör vi!
- Jag ska laga mat och prata slowcooking på bokmässan
och sen i vinter kommer även min ljudbok om slowcooking…
Ny kokbok i sep Nu sätter vi slowcooking på kalendern! Slowcooking på bokmässan
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” finns att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
Hur länge håller äppelkompotten? Konserverar du den på något sätt eller går det att frysa? Aldrig gjort det förut men ser tok gott ut.
Den brukar hålla sig i 3-5 dagar i kylen, jag lägger den bara i en vanlig burk. Har inte provat att frysa men tänker att det borde gå bra. Prova 🙂 den är så god!!
Äppelkompotten är jättegod. Jag gjorde utan socker eller sötningsmedel och det blev mycket gott. Jag har lagt i mindre burkar och fryst in. Inga problem. Lika gott när det hade tinat.
åh det var roligt att höra att den blev bra även utan sötning 🙂