Äppelsäsong! Dags att göra kompott alltså… det blir så himla bra i slowcookern och jag äter den med vaniljkvarg och hemmagjord granola till frukost, så himla gott!
Äppelkompott
10-12 äpplen, skalade och skurna i mindre bitar
2 dl vatten
1,25 dl socker eller sötningsmedel (jag använder Stevia)
2 tsk kanel
1 krm kardemumma
Nypa salt
Gör så här
Lägg allt i slowcookern och kör på låg i 6-8 h eller hög i 5-7 h. Done!
Busenkelt alltså 😊
I november så släppte jag min första kokbok som slowcooking. Nu kan du köpa boken på Bokus eller via förlaget Isaberg

Hemmagjord granola
2,5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl havrekross
0,5 dl sötningsmedel, Stevia
2 msk smör
1 msk vatten
1 krm salt
(lägg till 0,5 dl russin eller annan torkad frukt om du vill)
Gör så här:
– Sätt ugnen på 200 grader
– Blanda allt i en skål och bred sedan ut allt på ett bakplåtspapper som du lagt på en plåt.
– Kör i ugnen 3-5 minuter tills allt känns lite rostat.
Följ mig på Instagram och Facebook
Slowcookerkokbok kommer november 2020

Hur länge håller äppelkompotten? Konserverar du den på något sätt eller går det att frysa? Aldrig gjort det förut men ser tok gott ut.
Den brukar hålla sig i 3-5 dagar i kylen, jag lägger den bara i en vanlig burk. Har inte provat att frysa men tänker att det borde gå bra. Prova 🙂 den är så god!!