Äppelkompott i slowcookern

Äppelsäsong! Dags att göra kompott alltså… det blir så himla bra i slowcookern och jag äter den med vaniljkvarg och hemmagjord granola till frukost, så himla gott!

Äppelkompott
10-12 äpplen, skalade och skurna i mindre bitar
2 dl vatten
1,25 dl socker eller sötningsmedel (jag använder Stevia)
2 tsk kanel
1 krm kardemumma
Nypa salt

Gör så här
Lägg allt i slowcookern och kör på låg i 6-8 h eller hög i 5-7 h. Done!

Busenkelt alltså 😊

NYHET- FÖRBESTÄLL SLOWCOOKERKOKBOK! Nu kan du förbeställa boken här. Den är beräknad att släppas mitten/slutet av november 2020

Hemmagjord granola
2,5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl havrekross
0,5 dl sötningsmedel, Stevia
2 msk smör
1 msk vatten
1 krm salt
(lägg till 0,5 dl russin eller annan torkad frukt om du vill)

Gör så här:
– Sätt ugnen på 200 grader
– Blanda allt i en skål och bred sedan ut allt på ett bakplåtspapper som du lagt på en plåt.
– Kör i ugnen 3-5 minuter tills allt känns lite rostat.

Följ mig på Instagram och Facebook
Slowcookerkokbok kommer november 2020

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Nicole pettersson skriver:

    Hur länge håller äppelkompotten? Konserverar du den på något sätt eller går det att frysa? Aldrig gjort det förut men ser tok gott ut.

    1. Linda skriver:

      Den brukar hålla sig i 3-5 dagar i kylen, jag lägger den bara i en vanlig burk. Har inte provat att frysa men tänker att det borde gå bra. Prova 🙂 den är så god!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *