1 december- Fiskgryta med saffran, tomat och grädde

Här kommer första receptet i min julserie där jag lägger upp ett julrecept varje dag till lucia.

Jag har även en tävling via min Facebooksida där du kan vinna en Duraceramic Crock-Pot. Gå in och tävla på en gång 😊😊😊
Man kan inte äta för många fiskgrytor!!

Fiskgryta med saffran, tomat och grädde

400 g torsk eller Alaska Pollock
400 g lax
0,5 g saffran
1 msk rapsolja
3 potatisar
2 morötter
2 palsternackor
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 msk hummerfond
1 dl grädde/ oatly
Salt, cayennepeppar

Gör så här:
Bryn purjolök och vitlök i oljan tillsammans med saffran. Lägg i rotfrukterna och låt dem fräsa med en stund. Häll i tomaterna, vatten, buljongtärning, fond, tomatpuré och kryddor. (Så här långt kan du förbereda och ställa in i kylen under natten).

Kör på låg i 6-8 h.

Häll i grädde och fisk, sätt på hög och kör 30-45 min eller tills fisken är klar.

Servera med nybakat bröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *