Jag är just nu fullkomligt besatt av asiatiska smaker. Inlagd ingefära, soja, vitlök, mera ingefära, risvinäger… med få ingredienser så blir det så mycket smak. Denna yakiniku slänger du ihop på 10 minuter. Full med grönsaker och massa smak- en perfekt middag helt enkelt
Yakiniku på lövbiff
6 portioner
800 g lövbiff, skuren i strimlor
1 paprika, skuren i mindre bitar
0, 5 zucchini, skivade och halverade
0,5 purjolök. skuren i mindre bitar
Sås
1 dl japansk soja
1 msk kinesisk soja
2 tsk malen ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk risvinäger
0,5 dl socker
0,5 dl vatten
Gör så här:
Hetta upp en wok och häll i lite olja. Stek köttet snabbt så det får lite yta. Plocka upp köttet, sänk värmen något och häll på lite mer olja och woka grönsakerna på medelhög värme i ca 5 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till såsen
Lägg tillbaka köttet i woken och häll över såsen. Låt småkoka på medelhög värme i 5-10 minuter
Servera med kokt ris
Följ mig på Instagram och Facebook
Förboka min slowcookerkokbok 🙂 klicka HÄR för att komma till förbokningen
0 comments on “Yakiniku på lövbiff i wok”Add yours →