Pastasås med fläskytterfilé, champinjoner och zucchini med picklad rödlök och morot

Detta är en perfekt vardagsmiddag som du snabbt för i en stekpanna. Denna blir så god och smakrik. Kalvfond är en fond jag inte använt så mycket men den är så god! Jag hade matlådor hela veckan när jag gjorde detta recept.

Sen är jag lätt besatt av picklade saker. Det är något med syran och sötman som gör mig lycklig in i själen. Jag provade att slänga ner morot i min picklade rödlök och det var ju en fantastisk idé om jag får säga det själv 🙂

Enkel pastasås med fläskytterfilé, champinjoner och zucchini med picklad rödlök och morot
6-8 portioner

1 kg fläskytterfilé, skuren i mindre bitar
1 zucchini, skuren i mindre bitar
10-15 champinjoner, skuren i mindre bitar
2 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
1 kalvbuljongtärning
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
Salt
Peppar

På slutet:
2 dl grädde (visp, matlagnins, oatly)

Gör så här
Stek köttet några minuter så det får yta. Plocka ur köttet och stek zucchini och grönsaker några minuter. Häll i allt utom grädden. Rör om försikting och låt koka på medelvärme i ca 10-15 minuter. Häll i grädden och koka upp några minuter. Servera med pasta, rivan lagdar ost och picklad morot och rödlök

Picklad morot och rödlök
2- 3 morötter
2 stora rödlökar
1 dl vatten
0,5 dl ättikssprit
1 dl socker

Blanda ihop vatten, socker och ättikssprit och låt sockret lösa sig.

Skiva lök och morot (gärna med en mandolin) och blada runt och låt stå ca 15 minuter innan servering

0 comments on “Pastasås med fläskytterfilé, champinjoner och zucchini med picklad rödlök och morotAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *