Matlagning måste vara kantat med massa misstag, annars lär man sig inte, det är precis som allt annat i livet. Så misströsta ej när det blir fel, lär dig något och prova igen!
Min första slowcookingkokbok skrev jag just för att hjälpa dig komma igång och få alla förutsättningar att lyckas med din matlagning i slowcookern. Det ska vara en sådan bok som jag behövde när jag började 🙂
”Slowcooking- en introduktion” sålde slut på 4 veckor när den släpptes och i år släppte jag min andra kokbok ”Slowcooking i vardagen”. Du kan läsa mer om böckerna och var du kan beställa dem här
Här kommer ett antal misstag jag gjorde när jag började med slowcooking
Misstag jag gjorde:
1. Tänkte att längre är bättre på allt! Helt naturligt då många amerikanska recept är på detta sätt. Men kycklingfilé blir INTE bättre av att stå 10 h- tvärtom- den blir torr. Ju fetare kött (t ex fläskkarré, kycklinglårfilé) desto längre kan den gå
2. Körde potatis i 3 h i en gryta och tänkte att såklart blir den klar nu, potatis tar ju bara 30 min i kastrull! FEL! Den tar låååååång tid, varför vet jag ej, men så är det. Gäller även morötter
3. Stekte inte löken innan jag la ner den. Lök som man bara lägger ner i din slowcooker avger en lite sur och konstig smak om du inte steker den först. Så om jag har bråttom så hoppar jag över löken och ersätter med 1 tsk lökpulver
4. La ner broccoli och körde hela dagen 🙂 Den var oigenkännelig då… bra för soppa, ej för något annat
Pulled chicken var mitt första slowcookingrecept 🙂 Här kommer det
Pulled Chicken
800 g Kycklinglårfileer
Sås
5 msk ketchup
2 msk mango chutney
1,5 msk farinsocker
3 msk kinesisk soja
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
Blanda ihop såsen. Lägg i kycklingen och häll i såsen (om du vill bryna kycklingen innan så gör det, men det behövs inte). Kör 3-4 h på låg
Serverade med kokt ris och sallad och picklad rödlök
Andra serveringstips: avokado, gräddfil, nachochips
Har köpt din nya bok, helt fantastik!
Jag älskar redan flera recept och kommer prova igenom dem alla, boken är verkligen toppen!
En snabb fråga bara, jag vill ju sätta på den innan jag åker hemifrån och äta på kvällen.
Men om jag åker vid 7.30 och kör exempelvis 8 h är den ju klar 15.30
Det är ju lite för tidigt för oss att äta, hur gör du då?
Låter du den gå på varmhållning och isf, hur länge vågar man göra det?
Eller värmer du upp den igen när det är dags för mat alt använder inte recepten när man åker hemifrån tidigare?
Tusen tack för hjälpen!
Åh jag blir så himla glad över att du tycker om boken <3
Bra fråga, det är inte helt lätt att få ihop logistiktänket 🙂 man brukar säga att man kan köra varmhållning max 2 h för att vara säker.
Vissa saker lagar jag inte över dagen då det inte blir bra, medan vissa rätter såsom t ex köttfärssås, chili con carne kan lungt stå 10 h och bara bli bättre.
Jag brukar mealpreppa t ex kyckling (som inte bör gå hela dagen) på söndagar så värmer jag i veckan. Soppor kan också gä välidgt länge så där är det oftast bara att köra (om det inte är linser inblandat, de kan bränna fast om de får gå förlänge 🙂
Hoppas det blev lite tydligare
Lycka till 🙂