vad är hälsa…egentligen

vad är hälsa…egentligen

har precis kommit hem från min närmsta vän sedan 17 år tillbaka och sitter nu och funderar över begreppet hälsa. Vad innebär det egentligen? Det pratas om dieter, träning, ekologiska produkter, meditation, mat till höger och vänster.

Jag älskar träning och har ju därför valt att arbeta på ett gym. Att träna gör mig glad, mer fokuserad, mer stresstålig och kroppen mår bra. Samtidigt så efter en kväll av tjatter och skratt med en vän som jag känns sedan vi var 15 år och följts åt sedan dess, ger en känsla som är lika mycket hälsa som ett träningspass. Äkta vänskap! Ovillkorlig, ”jag vill dig allt gott” och genom alla kriser vänskap. Att ha en vän som dig gör att jag mår bra!

Jag jobbar för att gå ner i vikt och få en kropp som jag känner mig bekväm i. Men även i denna kroppsform är jag glad, lycklig och har ett underbart liv. Det tar inte bort mitt fokus- jag ska klara detta, av olika skäl- Dels för att jag vill känna mig snygg, dels för att jag vill ha kontrollen över mig själv. Alla dess kilon som bara smyger sig på. Jag säger NEJ! Hälsa handlar alltså oxå om att känna att jag styr mitt liv, hur jag mår, mina val och hur jag ser ut, även om det bara gäller att färga håret (även om det finns en episod i mitt liv där även det blev smått katastrofartat. När svart med blå nyanser blev illgrönt).

Att vara ansvarig för sig själv och avgöra vad just jag mår bäst av. Det kan vara grymt svårt för man vill ofta så mycket, av så olika skäl, inte bara mina skäl.

Så nu är mina bästa hälsotrippar
* Hundpussar
* En kväll med min vän med mycket skratt
* Alltid BodyCombat!!!!!!
* Ett tungt styrketräningspass i gymmet med hårdrock i öronen
* Att stanna till under en promenad och känna solen värma i ansiktet
* Att äta något gott i trevlig sällskap, som min man till exempel 🙂
* Att se mina älskade systerdöttrar sjunga och spela på ett dop- hjärtat spricker!
* Att få en puss när man kommer hem efter jobbet…

Detta har varit en underbar dag! Som den nörd jag är så avslutar jag med ”Live long and prosper”

0 comments on “vad är hälsa…egentligenAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *