Denna röra är perfekt för sommar och semester! Till grillen, till omelett, till pasta eller som topping på en pizza med riven ost på. Se recept på den busenkla parmesanomeletten som jag gjorde längre ner i inlägget. Den är alltså perfekt att ha i kylen oavsett matplaner 😊😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Tomat och grönsaksröra med pesto i slowcookern
2 aubergine, skuren i mindre bitar
2 paprikor, (jag tog en gul och en röd), skuren i mindre bitar
1 purjolök, skuren i mindre bitar
2 tomater, skuren i bitar
2 vitlöksklyftor, rivna
1 förpackning krossade tomater (a 400 g)
2 grönsakbuljongtärningar
1 msk balsamvinäger
4 msk tomatpuré
2 msk röd pesto
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
- Lägg ner alla ingredienser i slowcookern och rör om.
- Kör på LÅG i 8-9 h eller HÖG i 6-7 h.
Parmesanomelett för 2 personer
Vispa ihop 6 ägg med 2 msk mjölk och 1 krm salt. Rör ner 1 dl grovriven parmesanost.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med smör i. Häll ner omelettsmeten och stek ca 3-4 minuter, lyft upp kanterna lite då och då och vinkla stekpannan så det rinniga ovenpå omeletten rinner ner under det som stelnat. När det mesta är stelnat, vänd på omeletten (detta kan gå lite hur som hemst, men den blir god oavsett, lovar 😊😊 )
Ny kokbok i höst 🤩 Kom i form med din slowcooker!
Jajamensan, det är klart det kommer en till kokbok! Denna gång tar jag avstamp i mångas önskan att kaloriberäkna recept och hålla ner på kalorierna. Läs mer om den nya kokboken här
Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag
Nu har jag testat den med omelette, pasta och i pizza. Succé varje gång! Tack!
Åh vad glad jag blir att höra detta Mats 🙂