Tagine med kyckling och sötpotatis

Är så inne på sötpotatis just nu.. Mums! Och försöker man äta nyttigt så är kryddor ett amazing sätt att variera maten på.
Det här är en alltiett rätt som är perfekt för matlådor. Att Vile utropar – Mamma, jättegott! gör att denna rätt blev inte bara god och näringsrik utan barnvänlig oxå 👍:)

Man kan säkert göra den i crockpoten, ska testa det nästa gång. Då får man nog minska på buljongen dock…

Tagine med kyckling och sötpotatis

2 gul lök
4 vitlöksklyftor
900 g strimlad kycklingfile
2 msk olja
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
salt och peppar
500 g konserverade hela tomater
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
ca 500 g sötpotatis
1 citron

(Bulgur)

Skala och skiva lök och vitlök.
Bryn kyckling, lök och vitlök i oljan i en gryta. Låt kanel och spiskummin steka med mot slutet. Krydda med salt och peppar.
Häll tomaterna och buljongen i grytan och koka upp.
Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Lägg dem i grytan och koka dem mjuka ca 10 minuter.
Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Pressa ur saften ur citronen .

Smaka av grytan med citronsaft, salt och peppar.
Servera tillsammans med couscous

image

image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *