Jag älskar min airfryer! Den har verkligen kompleterat min matlagning och är så enkel att laga med. Allt från att göra nuggets, värma dumplings, värma köttbullar till att laga massa rolig mat.
Detta recept är så himla enkelt- du bara krossar tacochips och blandar med lite mjöl, vispar ett ägg och panerar kycklingen och lägger ner i airfryern. Jag har en oljesprayflaska som jag använder mycket när jag lagar med airfryer, då blir det ett jämt lager olja över allt.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress . Här kan du läsa om mina kokböcker
Tacochipspaneradkyckling i airfryer
4 portioner
400 g kycklingfile, skuren i bitar
ca 20-25 tacochips med ostsmak
2 msk vetemjöl
1 ägg
Rapsolja i oljesprayflaska
Gör så här
- Krossa tacochipsen med t ex en mortel eller lägg i en plastpåse och banka på tills det är mest smulor.
- Lägg i en bunke och häll ner mjöl och rör om.
- Vispa ett ägg med en gaffel.
- Ta en kycklingbit och doppa den först i ägget och sedan i chipssmulet och lägg ner i airfryern, gör så med alla kycklingbitarna. Försök få dem att inte röra så mycket vid varandra i airfryern.
- Spraya lite olja över alla bitar,
- Kör på 180 grader i 10-15 minuter beroende på hur stora bitar du har.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Tacochipspaneradkyckling i airfryer”Add yours →