Detta recept blev till när jag såg ett recept på pulled beef från Venezuela och sen drog hjärnan igång. Jag gillar ju att göra det enkelt så därför kan man använda gul lök och vitlök, men det går också bra med lök- och vitlökspulver. Sen att äta den i pitabröd med avokado, ananas och lime- och jalapenomajonäs var en smakkombo made in heaven.
Perfekt helgmat eller kanske för att lyxa till fredagstacosen till detta istället 🙂
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker
Sydamerikansk pulled beef med chipolte, apelsin och spiskummin
6 portioner
1 kg högrev i bit
0,5 – 1 msk chipotlechilikrydda
2 vitlöksklyftor, hackade eller 1,5 tsk vitlökspulver
1 gul lök, hackad eller 1 tsk lökpulver
1,5 dl apelsinjos -koncentrat
1 msk spiskummin
1 msk salt
Till servering:
- Färsk ananas (eller på burk)
- Avokado
- Sallad
- Paprika
- Chilimajonäs eller lime- och jalapenomayo
- Färsk koriander
Gör så här
- Om du använder färsk lök, fräs den och vitlöken på medelhög värme i en stekpanna.
- Bryn köttet så det får färg runt om.
- Lägg ner köttet och resten av ingredienserna i din slowcooker.
- Kör på LÅG i 8-9 h eller HÖG i 6-7 h eller MEAT i 50 min i tryckkokaren
- Lyft ur köttet och lägg i en djup tallrik, använd två gafflar och dra isär köttet. Lägg sedan tillbaka köttet så den får dra åt sig såsen i ca 30 minuter
- Servera med tillbehören, det är där magin händer!
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Hej!
Ser jättegott ut, men vad är ”apelsin koncentrat”?
Tack!
M.
Apelsinjos koncentrat ska det nog stå 😊, får lägga till det..