Detta är en dans av fräacha och somriga smaker. Citron, houng och mynta är superbra smakkompisar och pistagenötterna blir en perfekt slutlig touch.
Jag åt denna pulled i wrap här, men sen åt jag den med pestopasta och som topping på pizza, så variationsmöjligheterna är många här 🤩
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Superfräsch pulled pork med citron och myntasås och pistagetopping
800 g fläskytterfilé
1 citron, saft och zest
2 msk honung
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl vatten
1 tsk salt
Myntasås
2 dl gräddfil eller creme fraiche
1 näve färsk mynta, hackad
1 msk honung
0,5 msk pressad citron
0,5 tsk salt
Servering
Libabröd
Sallad
Gurka
Hackade pistagenötter
Gör så här
- Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Lägg ner köttet och resten av ingredienserna i slowcookern och kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
- Dra isär köttet med gafflar och låt stå ca 30 min till på HÖG så köttet får dra åt sig av såsen.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen.
- Servera i wrap med sallad, gurka, sås och hackade pistagenötter.
Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag
1 comment on “Superfräsch pulled pork med citron och myntasås och pistagetopping”Add yours →