Sockerkaka med persika, nektariner, jordgubbar och nutella

Ja, jag har svårt att hålla allt minimalistiskt 😂 jag var sugen på något sött och sen såg jag frukten som låg kvar i fruktskålen och plockade jordgubbar från landet och hoppsan, en nutellaburk stod visst där. Den blev galet god och du skulle kunna använda andra frukter och bär- t ex hallon, blåbär, äpplen, körsbär, det är bara att testa- allt blir gott tillsammans med nutella 🤩

Jag använde lite mandelmjöl tillsammans med vetemjölet för jag tycker det ger bra smak men har du inte det så använd 4 dl vetemjöl istället för 3 dl vetemjöl och 1 dl mandelmjöl.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress Här kan du läsa om mina kokböcker.

Sockerkaka med persika, nektariner, jordgubbar och nutella
1 dl mandelmjöl
3 dl vetemjöl
1,5 dl socker eller sötningsmedel
1,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljpulver
1, 5 dl filmjölk
2 ägg
75 g smör, smält

Topping
Persika, nektariner, jordgubbar eller vad du har hemma, i bitar
0,75 dl nutella

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda mandelmjöl, mjöl, sötning, bikarbonat och vaniljpulver i en bunke.
  • Tillsätt filmjölk, smält smör och ägg rör om till en slät smet.
  • Häll ner smeten i en avlång brödform.
  • Tryck ner bitar av frukt och bär i smeten och sedan trycker du ner nutella med en sked lite överallt. Våga kladda på 😊
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna och ät som den är eller med glass eller kvarg.

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Sockerkaka med persika, nektariner, jordgubbar och nutellaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *