Såg detta recept från Under tian och tänkte att detta blir kanon i slowcookern. Gjorde om det lite grann och la till purjolök.
Detta är en väldigt billig soppa som jag bjöd gäster på och gjorde hemmagjord pizza med slökokt tomatsås som tillbehör.
Toppingen gör allt 🤩 missa inte den!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina kokböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Ingredienser
Soppa
500 g palsternacka, skalade och skurna i bitar
0,5 purjolök, skuren i mindre bitar
2 st vitlöksklyftor, halverade
900 g mjölig potatis, skalade och skurna i bitar
9 dl vatten
3 st grönsaksbuljongtärningar
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
Olja att steka i
På slutet
2,5 dl grädde eller växtbaserad grädde
4 dl mjölk/havredryck
Topping
2 dl nötter eller frön ex. hasselnötter/pumpakärnor/solrosfrön/sesamfrön/hackad mandel
8 st dadlar, färska urkärnade, skurna i småbitar
Gör så här:
- Bryn purjolöken i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkokare i olja.
- Lägg ner alla ingredienser till soppan (inte grädde och mjölk) i slowcookern/tryckkockaren.
- Tillaga enligt följande:
- LÅG i 7-8 h
- HÖG i 5-6 h
- SOUP i 30 min (tryckkokare)
- Gryta på spis: Koka på låg värme i ca 35 min eller tills potatis och palternacka är mjuka.
- Lyft ut potatisen, purjolök och palsternackan (vitlöken hakar oxå oxå) i en bunke och mixa några tag med en stavmixer.
- Häll tillbaka grönsaksmixen i grytan och häll i mjölk och grädde och kör på HÖG i 30 min.
- Servera med toppingen, ett gott bröd eller hemmagjor pizza eller pizzabullar
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Potatis-, palsternacks och purjolökssoppa med nöt och dadeltopping”Add yours →