Detta inlägg är ett samarbete mellan Lindas Mathörna och Coop Folkparken och innehåller reklam
Piadina är ett italienskt bröd som du hittar i kyldisken och är helt fantastiskt god att fylla med allt du tycker är gott. I detta recept har jag använt röd pesto, mozzarella och parmaskinka men du kan lika gärna leka med grön pesto eller tomatpuré, chevré eller fetatost och t ex salami eller köra den vegetarisk och lägg i skivor av färdigkokta rödbetor. Ta det du gillar helt enkelt 🙂

Piadina med pesto, mozzarella och parmaskinka
4 portioner
1 pkt Italienska Piadinabröd
2 pkt parmaskinka
2 pkt mozzarella
Ca 0,75 dl röd pesto
Bladspenat
Rapsolja
Gör så här:
- Bred ut bröden och bred ca 1,5 msk pesto på ena halvan av bröden
- Skär mozzarellan i ca 0,5 cm breda skivor och lägg ca 4 skivor ovanpå peston
- Lägg på 2-3 skivor parmaskinka och lägg på några blad spenat.
- Värm en stekpanna på medelhög värme och droppa ner 1 tsk rapsolja. Lägg ner brödet med fyllningen uppåt och stek några minuter
- Vik över den ofyllda delen av brödet över fyllningen, servera som en egen rätt eller som tillbehör till en god soppa

Tips för hemmaodlingen
Är du sugen på att odla hemma men vet inte riktigt hur du gör? Prova dessa superenkla fröpåsar som du bara klipper upp och börjar vattna 🙂

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
1 comment on “Piadina med pesto, mozzarella och parmaskinka- Coop Folkparken”Add yours →