Oxbringa med matvetesallad

Detta inlägg är ett samarbete mellan COOP Folkparken och Lindas mathörna

Coop har en ny serie kött som är långbakade för att du snabbt ska kunna laga till det, samtidigt som du får alla smakerna från långkokt kött. Denna vecka provar vi Oxbringan och serverar den med en matvetesallad.

Jag har faktiskt aldrig ätit matvete hemma, men barnen kommer hem från skolan ofta och har ätit det så nu tänkte jag att det var dags! Svenskodlade gryn- we got you!! 🤩 Coop har en färdigskuren raw sallad med rödbetor, broccoli och morot som jag är beroende av (hoppas fler blir det nu), den är perfekt i sådana här sallader, som bas i wraps. Du kan slänga ner den i en omelett t o m 😊😊😊

Oxbringa med matvetesallad
4 portioner
1 pkt Oxbringa, COOP
Matvetesallad
Kokt matvete (som kokas med 1 grönsaksbuljongtärning)
0, 5 påse Raw slaw, COOP
0, 5 påse machésallad, COOP
0, 5 paket fetaost, COOP
1 avokado
1 pressad citron

Gör så här:
* Sätt ugnen på 150 grader
* Sätt in oxbringan i ugnen i 15 minuter
* Koka 2 dl matvete enligt instruktioner på paketet tillsammans med en
grönsaksbuljongtärning.
* Lägg ner Raw slaw och machésallad i en skål och pressa över citronen
* När matvetet är klart, blanda ner det i skålen. Det gör inget att matvetet är lite varmt.
* Toppa med fetaostbitar och skuren avokado

Följ Lindas mathörna på Instagram och Facebook
Slowcookerkokbok kommer i november 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *