Omelett med rödbetor, grönkål, chevre och valnötter

Vissa ingredienser är bara gjorda för varandra- som rödbetor och chevre- det är väldigt svårt att argumentera för att dessa inte ska vara i samma rätt. Lägger man dessutom till grönkål (som bara är fantastiskt i sig) och valnötter så har du en riktig lyxlunch som gör sig väldigt bra i matlådan också.

Omelett med rödbetor, grönkål, chevre och valnötter

3-4 färdigkokta rödbetor
En bunt grönkål 
100g chevre
1 dl riven ost
5 ägg
3 dl kaffegrädde
1 tsk vitlökspulver
0, 5 tsk Salt
Svartpeppar

Topping: Hackade valnötter och gärna lite honung att ringla över

Gör så här:
Blanda ihop grädde, ägg och riven ost. Krydda med salt och peppar. Rör ner grönkålsbitar.

Klipp bort kanterna av ett bakplåtspapper och lägg ner i botten på din Crock-Poten. Smörj med lite smör i botten. Häll ner omelettblandningen, lägg ner rödbetsbitarna och lägg skivor av chevre ovanpå. Sätt på locket och lägg en träslev under locket och sätt pottan på låg i 3- 4 h.

Lyft ur omeletten genom att ta tag i bakplåtspappret och låt svalna lite. Strössla hackade valnötter på och ringal lite honung över. Servera med en grönsallad med vindruvor och en balsamcreme

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *